Aantekeningen |
- Bij het huwelijk van haar zoon Wormerd kan Neeltje al niet meer aanwezig zijn wegens zwakheid; haar dochter Grietje neemt haar plaats in. De opvallende voornaam Wormerd komt uit haar familie: bij haar huwelijk is een zekere Wormerd Teunisse van Breuckelen getuige. Diezelfde man wordt genoemd als schuldeiser in een notariële akte van 12 juli 1672 In 1675 geeft hij zijn oudste zoon recht van voorkoop van zijn huis in de Weerd, mocht hij overlijden.
Op 24 september 1678 maken de erfgenamen van Wormert Anthonisz van Breuckelen Joost van Breuckelen machtig om de vorderingen te innen die behoren tot de boedel van hun vader en grootvader. Het gaat om Anthonis, Jacob en Geertjen van Breuckelen, Johannes van Oostrum (man van Neeltje) en Weijntje van Breuckelen de oudste. Helaas wordt er niet verteld wie eerste en wie tweede generatie is.
Op 24 november 1698 overlijdt een andere Wormert van Breukelen, die alleen zijn moeder nalaat. Misschien is hij een neefje van Neeltje en Johan.
Tegelijkertijd is er in Utrecht een zekere Anthonis Wormertsz van Breuckelen actief, die onder meer voorkomt als bouwer van een smalschip in 1673. Hij lijkt mij de broer van Neeltje. In 1675 erft hij twee huisjes aan de oostzijde van de Vecht bij een stenenbakkerij van zijn grootmoeder. [2, 3]
|